2024. március 29. - Auguszta

A bankbetétek védelme

A bankbetétek, miként eddig is, úgy a jövőben is törvényi szinten védettek, biztonságban vannak, továbbra is él a magánszemélyek bankbetéteinek garanciája - közölte a Kormányszóvivői Iroda pénteken az MTI-vel.
2012. január 6. péntek 15:59 - HírExtra
A 2011 januárja óta hatályos magyar szabályozásnak, és az európai uniós jognak megfelelően az Országos Betétbiztosítási Alapon (OBA) keresztül 100 ezer euróig betétgarancia véd minden egyes betétet - tartalmazza a közlemény.

"Orbán Viktor miniszterelnök pénteken egyértelművé tette, hogy a kormány nem avatkozik be az ügyfelek és a bankok közötti magánjogi kérdésekbe" - emlékeztetnek, kitérve arra is: erre vonatkozóan sem titkos kormányrendelet, sem kormányzati szándék nincsen.

Közölték, hogy a sajtóban számos, teljes mértékben alaptalan híresztelés látott napvilágot arról, hogy biztonságban vannak-e a bankbetétek. A kormány mindenkit arra szólít fel, hogy hagyjon fel a valótlan híresztelésekkel.

Mint írják, az ilyen valótlanságok megtévesztik az embereket. "Minden lehetséges eszközzel folyik a vizsgálat abban az ügyben, hogy kik azok, akik valótlan és minden alapot nélkülöző hírekkel ijesztgetik a lakosságot" - rögzítik.

Pénteken az MSZP politikusa, Józsa István azt mondta: a bankbetétek nincsenek veszélyben, de a kormány hiteltelensége pánikot szülhet, ezért szorgalmazzák, hogy a parlament jogszabályban garantálja a betétek biztonságát.

A Demokratikus Koalíció helyesnek tartotta, hogy a kormányfő végre megszólalt a bankbetétek biztonsága ügyében, és azt mondta, a kormány megvédi azokat, a Gyurcsány Ferenc vezette párt ugyanakkor arra kéri Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját, hogy folyamatosan figyelmeztesse Orbán Viktort ígéretére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását