2024. április 27. - Zita

MSZP: Orbán betiltatta a Klubrádiót

Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök "betiltatta" a Klubrádiót, mert ezt a döntést a kormányfő beleegyezése nélkül nem hozhatta volna meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila.
2011. december 21. szerda 12:33 - HírExtra
A pártelnök-frakcióvezető azt követelte, hogy a médiahatóság semmisítse meg a döntést.
"Tegnap Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót, ez egy aljas, gyáva és primitív cselekedet volt a miniszterelnök részéről" - jelentette ki Mesterházy Attila. A politikus kifejtette, hogy tudatosan beszél a kormányfőről, mert úgy gondolja, hogy a médiatanács nem hozhatott volna meg egy ilyen súlyú döntést a miniszterelnök politikai felhatalmazása nélkül.

Szavai szerint egy olyan sajtóorgánumot hallgattattak el, amelyik mindig tudta, hogy mi a különbség a "szervilizmus és a sajtószolgálat között".

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a médiahatóság semmisítse meg a döntést, helyette írjanak ki egy "új és tisztességes pályázatot". Egyúttal kérte, hogy mind a döntéshozatalt, mind a győztesként kihirdetett pályázatot ismertessék meg a nyilvánossággal.

Végül annak a követelésüknek is hangot adott, hogy a kormány ne csak a "hozzá hű médiát támogassa hirdetésekkel, különböző pénzügyi szponzorációval", hanem kapjanak lehetőséget az ellenzékhez közel sorolt lapok is. Végül azt kérte, hogy tegyék "többpártivá" a médiatanácsot.

Mesterházy Attila leszögezte, hogy az MSZP itthon és külföldön a végsőkig elmegy a tiltakozásban - jelentette ki. "A mostani döntésükkel a magyar sajtószabadságot szíven szúrták" - jelentette ki.
Egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az ország és a költségvetés is csődbe megy, ha kútba esnek az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását