2022. január 23. - Zelma, Rajmund

Svédek hoztak pénzt

A svéd Amo Kábel 13 százalékos tulajdont szerzett az ugyancsak drót, huzal és kábelgyártásban érdekelt miskolci Fux Zrt.-ben, a megállapodás a teljes tulajdoni hányad megszerzését sem zárja ki - mondta Barkóczi István, a miskolci társaság többségi tulajdonosa, vezérigazgatója pénteken, sajtótájékoztatón Miskolcon.
2011. december 16. péntek 14:42 - HírExtra
Az árról a vezérigazgató üzleti titokra való hivatkozással nem nyilatkozott.

Az indiai, norvég és belga piacon is érdekelt svéd társasággal tizenöt éve áll üzleti kapcsolatban a Fux Zrt., amely egy biztos pénzügyi háttérrel rendelkező cég révén még inkább megerősítheti jelenlétét a magyar és a közép-kelet európai piacon, termékeivel jelen lehet Észak-Európában is, miként a svédek is megjelenhetnek gyártmányaikkal a Fux területén - mondta Barkóczi István.
A csaknem kétszáz embert foglalkoztató Fux idén eddig 7,5 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el, az Amo Kábel üzleti terve ennek kétszerese.

A vezérigazgató elmondta, a csaknem kétszáz embert foglalkoztató miskolci cég a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is növelni tudta árbevételét: az elmúlt évben ez nem érte el a 7,2 milliárd forintot, míg az idén várhatóan megközelíti a 7,7 milliárd forintot.

A lég- és szabadvezetékek, sodronyok, hevederek gyártására szakosodott Fux termékeinek többségét exportálja, idén várhatóan 4.3 milliárd forintnál is nagyobb értékben.

Az Amo Kábel több ezer különböző típusú huzalt és kábelt gyárt, illetve speciális termékeket is. Az elmúlt évben a svéd társaság árbevétele meghaladta a 48 millió eurót, idei terve 55 millió euró.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását