2024. március 29. - Auguszta

A méret a fontos? - Ugyan!

Rengeteg tévhit kering a szexről, melyek képesek megkeseríteni akár az életünket is. A kutatók most feltárják az igazságot.
2011. november 30. szerda 11:23 - HírExtra
Nem a méret a fontos!

Alapvető tévhit a férfiak körében, hogy a nők a méretes péniszt kedvelik, hiszen minél nagyobb valakinek a férfiassága, annál nagyobb élvezetet tud nyújtani partnerének. Ez azonban nem egészen így van! Mint arról később még lesz szó, a nők nagy része csupán a csikló izgatásával képes eljutni az orgazmusig, ebben pedig nem számít, hogy mekkora pénisz mérete. Ráadásul a túl nagy férfiasság fájdalmat okozhat és kidörzsölődéshez is vezet. Egy tanulmány szerint egy átlagos pénisz 14.48 centiméter hosszú és 3.95 centiméteres átmérőjű. Tehát nem a méret számít, hanem hogy az illető hogyan tud bánni vele.

Csak a nők színlelnek orgazmust


A Columbia Egyetem kutatója, Farnaz Kaighobadi az Oakland Egyetemmel karöltve felmérést végzett a hosszú távú kapcsolatban élő nők között, hogy színleltek-e már orgazmust. Az eredménye döbbenetes: a válaszadók több mint fele legalább egyszer eljátszotta már a kielégülést. A kutatók két fő okot állapítottak meg. A nők legtöbbször „szívességből" tettek úgy, mintha eljutottak volna a csúcsig, hogy ezzel ne rombolják partnerük önbizalmát és fenntartsák a szexuális érdeklődésüket. A másik leggyakoribb indok azonban az érdeklődés hiánya volt. A nők vagy nem élvezték, vagy egyáltalán nem volt kedvük az együttléthez, ezért inkább elhitették partnerükkel, hogy sikerült kielégülniük, csak azért, hogy minél előbb véget érjen az aktus.

Tévedés azonban azt hinni, hogy csak a nők folyamodnak ilyen praktikákhoz! A Kansasi Egyetem tanulmánya alapján ugyanis a férfiak 25%-a is színlelt már orgazmust. Az indok itt is hasonló. Be szerették volna fejezni a szexet, de nem akarták megbántani párjukat.

A kopasz férfiak kanosabbak

Ez csak félig igaz. Tény, hogy a kopaszodás egyik oka a magas tesztoszteron szint, amely az egyik legfontosabb férfi nemi hormon, azonban nem csupán ez befolyásolja a férfiak nemi aktivitását. A fokozott tesztoszteron termelés önmagában nem magyarázza az intenzív nemi vágyat.

A férfiaknak csak meghatározott számú orgazmusa lehet

Előszeretettel ijesztgették régebben az önkielégítésen kapott tinédzsereket azzal a tévhittel, hogy egész életükben csak meghatározott számú orgazmusuk lehet. A legenda szerint 5000 ejakuláció után elfogynak a készletek. Szerencsére ez sem igaz. A herék folyamatosan termelik a spermiumokat, nincsenek egy bizonyos mennyiségre bekódolva. Az azonban tény, hogy az öregedéssel az ő aktivitásuk lecsökken.

A szinglik jobbakat szexelnek

Nem így van. Egy 2008-as Durex tanulmány alapján kimutatták, hogy a kapcsolatban élő párok gyakrabban jutnak el a csúcsra, mint magányos társaik. Az biztos, hogy egy egyéjszakás kalandban mindkét fél sokkal inkább magára koncentrál, nem fektet akkor hangsúlyt arra, hogy a partner is élvezze az együttlétet.

Ugyanannyi kalóriát égetünk el szex során, mint sportolás közben

Sajnos ez nem egészen így van. Míg egy átlagos együttlét alatt 100-150 kalóriától szabadulunk meg, fél óra kocogással ennek több mint felét, 350 kalóriát, míg szintén fél óra biciklizéssel 330 kalóriát égetünk el.

A hüvelyi orgazmus az igazi

Ez a mítosz Sigmund Freud nevéhez köthető, az évtizedek alatt azonban bebizonyosodott, hogy téves a megállapítás. A legtöbb nő ugyanis a csikló izgatásával jut el a csúcsra, és a hölgyek csupán 30%-a képes hüvelyi orgazmusra. A kétféle orgazmus pedig élmény és intenzitás szempontjából teljesen egyenrangú.

Minden nőnek van G-pontja

Ernst Gräfenberg német orvos publikált először a hüvelyben található 1-1.5 centiméteres erogén zónáról, amit felfedezője után G-pontnak neveztek el. Létezését azonban orvosilag nem tudták bizonyítani. Andrea Burri, a Londoni Egyetem munkatársa által végzett újabb kutatás során azonban nem találták meg a bűvös területet.
Forrás: blikk.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását