2024. május 19. - Ivó, Milán

A Jobbik nem tudja kire szavaznak?

A Jobbik II. kerületi képviselőjelöltje szerint a választópolgárok megérdemelnék, hogy tudják, valójában kire is szavaznak majd a vasárnapi időközi voksoláson; Bodor Zoltán úgy látja, "ez mind a mai napig talány".
2011. november 12. szombat 16:12 - HírExtra
A jobbikos jelölt a budapesti Széll Kálmán téren tartott szombati sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz a kerület polgármesterét, a már országgyűlési képviselő Láng Zsoltot indítja a választáson, így ha ő nyer, a helyére listáról kerül be valaki a parlamentbe, azt azonban nem tudni, hogy ki.

Az LMP jelöltjével kapcsolatban Bodor Zoltán azt mondta: a már szintén országgyűlési képviselő Karácsony Gergely ugyanazt a technikát alkalmazza, mint a Fidesz. Olyan, mintha egy Barcelona-meccset hirdetnének meg, és közben "a Zsámbék II. öregfiúk futnak majd a pályára" - fogalmazott.

Lévai Katalin pedig úgy deklarálja magát függetlennek, hogy miniszter volt a Medgyessy-kormányban - mondta a jobbikos politikus, aki MSZP-s indulónak titulálta a jelöltet.
Bodor Zoltán szavait azzal zárta, hogy az említett pártoknak választ kell adniuk arra, valójában kit is delegálnának a parlamentbe.

A II. kerületi időközi választást vasárnap tartják. A voksolást azért kellett kiírni, mert a parlament az egyéni választókerületben mandátumot szerző fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választotta, a két tisztség pedig összeférhetetlen egymással. A választási bizottság öt jelöltet vett nyilvántartásba: Bodor Zoltán (Jobbik), Karácsony Gergely (LMP), Kovácsics Ádám (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség), Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) és Lévai Katalin (MSZP).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását