2024. április 29. - Péter

Az árfolyamrögzítés segítene az önkormányzatokon is?

Kaposvár fideszes polgármestere szerint a frankhitelesek megsegítésére kitalált egyik kormányzati lépés, az árfolyamfixálás lehetne a megoldás az önkormányzati szektorban is - írta pénteken a Somogyi Hírlap.
2011. augusztus 5. péntek 10:48 - HírExtra
Szita Károly - aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnökeként is tevékenykedik - ezzel a gödöllői polgármester, Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökének felvetésére reagált, aki azt mondta: a kötvényállomány idén belépő tőketörlesztését egy évvel el kellene halasztani. Szita Károly szerint "ez csupán elodázná a nehézséget: a hitelt előbb-utóbb vissza kell fizetni".

Az őszi sarkalatos törvények átírják az önkormányzatok feladatkörét és finanszírozását is, így várható, hogy az árfolyamrögzítéssel a hároméves türelmi idő alatt stabilizálódik a pénzügyi helyzetük, s közben a gazdaság erősödése is mutatkozik - vélekedett Szita Károly, aki a lapnak nyilatkozva azt is hangsúlyozta: a 2007-2008-as kötvénykibocsátásokra a fejlesztések, az uniós pályázatok önereje miatt volt szükség, illetve azért, mert az előző nyolc év kormányai ezermilliárdot vontak el a szektortól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását