2024. április 29. - Péter

Semmi nem változott?

A Jobbik szerint a szocialisták által megkezdett megszorító politikát a második Orbán-kormány szocialista elődeinek kíméletlenségével folytatja tovább.
2011. július 2. szombat 13:34 - HírExtra
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint pártja többször is érdeklődött az Országgyűlés ülésein arról, hogy milyen szocialista megszorító intézkedéseket helyezett hatályon kívül a kormány, de a Nemzetgazdasági Minisztérium egyetlen ilyen példát nem tudott említeni.

A politikus felidézi, hogy a kormány az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatok idei évre előirányzott 31 milliárdos segélykeretéből 1182 településnek juttatott összesen 11,6 milliárd forintos mentőövet az önkormányzati szektort fenyegető tömeges csődhelyzet elkerülésére. Ezekből a támogatásokból azonban szinte kizárólag Fidesz közeli települések részesültek.

Miközben az összes önkormányzat egyharmada - immár a kormány által hivatalosan is elismerten - válságos gazdasági helyzetbe sodródott, a kormány újabb megszorító intézkedései miatt tovább nőnek egyes települések terhei. A július 1-jétől hatályos jogszabályváltozások miatt ugyanis a települési tulajdonban levő, kapcsolt áramtermelést folytató távhőcégek elestek az addig élvezett támogatásoktól.

Ezentúl ezek az egyébként is veszteséges cégek immár az árbevételre kivetett energetikai különadót is kötelesek fizetni, amit valószínűleg a bankszektorban, vagy a távközlési ágazatban tevékenykedő multik mintájára át fognak hárítani a lakosságra - hívta fel a figyelmet Volner János.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását