2024. május 5. - Györgyi

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasított kilenc, általuk benyújtott népszavazási kérdést – mondta újságírók előtt pénteken Karácsony Gergely.
2011. június 17. péntek 16:08 - HírExtra
Az OVB pénteken utasított el kilenc, olyan népszavazási kezdeményezés hitelesítését, amelyeket három LMP-s politikus, Schiffer András frakcióvezető, Scheiring Gábor képviselő és Szél Bernadett választmányi szóvivő nyújtott be a testülethez.

Az Országos Választási Bizottság egyedül az alapszabadság kiadásának szabályozását célzó népszavazási kérdést hitelesítette

Karácsony Gergely az elutasító döntéseket ahhoz a vicchez hasonlította, amikor az is baj, ha van sapka a nyuszikán, az is, ha nincs. Ezt azzal magyarázta, hogy az indoklás szerint bizonyos kérdésekben a költségvetési vonzatot, más esetekben pedig „a túlságosan bonyolult vagy a túlságosan egyszerű fogalmazást tették szóvá”.

A képviselő hangot adott annak a sejtésének, hogy „felfedezhető valamifajta politikai motiváció a döntések mögött”.

Kérdésre válaszolva azt felelte, hogy az érintett három politikus az Alkotmánybírósághoz fordul, de újrafogalmazott kérdéseik benyújtásával nem várják meg az Alkotmánybíróság döntését, mert szeretnék a folyamatot felgyorsítani. „Azt gondolom, lesz Magyarországon népszavazás az LMP kérdéseiről. Nem idén, de jövőre egészen biztosan” – jelentette ki a politikus.

Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását