2024. április 19. - Emma

A Jobbik ismét kezdeményezi

A Jobbik az Országgyűlés őszi ülésszakának elején újra beterjeszti a szociális kártya országos bevezetéséről szóló határozati javaslatot.
2011. június 8. szerda 12:17 - HírExtra
Leszavazás ellenére

A Jobbik az Országgyűlés őszi ülésszakának elején újra beterjeszti a szociális kártya országos bevezetéséről szóló határozati javaslatot annak ellenére, hogy az Országgyűlés hétfői ülésén leszavazták a javaslat tárgysorozatba vételét - mondta az MTI kérdésére Sneider Tamás szerdai sajtótájékoztatóján.

A Jobbik kezdeményezése szerint a jövőben a szociális segélyek 80 százalékát egy bankkártyaként használható szociális kártyán kapnák a jogosultak és abból az összegből nem lehetne jövedéki adós terméket - vagyis dohányárut és alkoholt - vásárolni.

Egyszerűbb a kártya

A jobbikos politikus leszögezte: a kormánypárti képviselők a javaslat bizottsági vitájában még nem tartották időszerűnek a szociális kártya bevezetését, azonban a szociális konzultáció kérdőívén szerepel egy kérdés, amely arra kíváncsi, hogy az emberek egyetértenek-e azzal: a szociális segélyt a rászorulóknak ne pénzben, hanem alapvető szükségleti cikkekben adják. Sneider Tamás hangsúlyozta: a Jobbik szerint egyszerűbb néhány százezer plasztikkártyát elkészíteni, mint több ezer tonna élelmiszer és egyéb termék széthordását megszervezni és lebonyolítani.

Az ellenzéki politikus elmondta: megvárják a szociális konzultáció végét és az őszi ülésszak elején újra beterjesztik a javaslatukat, amelyre várják a kormánypártok válaszát.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását