2024. május 14. - Bonifác

Kovács László közbelép

Kovács László volt külügyminiszter nyílt levélben kérte fel Orbán Viktor miniszterelnököt és Martonyi János külügyminisztert, hogy "vizsgálják felül és vonják vissza a politikai célzatú és az ország, a nemzet érdekeivel ellentétes döntéseket".
2011. május 31. kedd 11:06 - HírExtra
A szocialista politikus az MTI-hez kedden eljuttatott levelében tudatja, aggodalommal értesült arról, hogy a Külügyminisztérium hazai és külföldi állománya körében újabb politikai célzatú elbocsátási hullám kezdődött.

"Az elbocsájtások ezúttal is olyan szakemberekre terjednek ki, akik az egymást követő kormányok alatt fontos szerepet játszottak az elmúlt több mint húsz év külpolitikai sikereiben. Olyan diplomatákat távolítottak el, akik életpályájuk során megbecsülést szereztek a Magyar Köztársaságnak" - írja Kovács László, aki szerint az elbocsátások mértékére és különösen összetételére nem ad magyarázatot a kormányzati munka korszerűsítésére, költséghatékonyságának javítására történő hivatkozás.

Leszögezi: nem lehet sikeres az a külpolitika, amely nem a diplomaták különböző generációinak magas szakmai színvonalú, egymásra épülő, folyamatos munkájára támaszkodik, amely egzisztenciális bizonytalanságban tartja az ország nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért dolgozó szakembereket.

Az MSZP-s politikus hangsúlyozza, meggyőződése, hogy a diplomáciai munkában nincs helye pártpolitikai megfontolásoknak, azt csak az ország, a nemzet érdekeinek szolgálata vezérelheti.
Szerinte a nyilvánosságra került személyügyi döntések elbizonytalanítják és megosztják a külügyi apparátust, veszélyeztetik a diplomáciai szolgálat hatékony és pártsemleges működését.
Kovács László nyílt levelében szolidaritását fejezi ki a Külügyminisztérium állományából az elmúlt egy év során politikai okokból eltávolított vagy ott méltatlanul félreállított szakemberekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását