2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Schmitt: békességet, nyugalmat, igazságosságot akarnak az emberek

Schmitt Pál szerint az emberek békességre, nyugalomra és igazságosságra vágynak, legyen szó akár az új alaptörvényről, akár a helyi önkormányzat működéséről.
2011. április 28. csütörtök 13:14 - HírExtra
A köztársasági elnök csütörtökön, Székesfehérváron - év elején kezdett országjárása negyedik állomásán - a városi közgyűlés előtt felszólalva hangsúlyozta: az ország minden pontján hatalmas gondot jelent a munkanélküliség, az ipar nélkül maradt régiók felzárkóztatása. Ezért korábban arra számított, sok panasszal találkozik majd a figyelem felkeltésére és a tapasztalatok kibeszélésére szolgáló látogatásai során, ehelyett azonban - mint mondta - többségében józanságot, a nehézségek leküzdéséhez szükséges tetterőt tapasztalt.

Schmitt Pál az általa húsvéthétfőn aláírt új alaptörvényre kitérve megjegyezte, az alkotmányozással a jövő alapjait rakta le az ország. Úgy fogalmazott: rajtunk áll, milyen sorsot építünk magunknak, ehhez azonban mindenekelőtt küldetéstudatra van szükség.

Az államfőt reggel Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester, Dorkota Lajos kormánymegbízott és Vargha Tamás (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke fogadta Székesfehérváron. Schmitt Pál a városi közgyűlésen elmondott beszéde után díjakat adott át, a nap folyamán pedig több egészségügyi intézményt és egy patikát is felkeres, valamint rendhagyó osztályfőnöki órát is tart. Az államfőt útjára felesége, Schmittné Makray Katalin is elkísérte.

A köztársasági elnök januárban elkezdett és havonta folytatódó körútja során valamennyi megyét fel kívánja keresni, elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tett látogatást, majd Veszprém és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe utazott.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását