2019. november 20. - Jolán

Opel : lerakták az új gyár alapköveit

Lerakták az Opel új motorgyárának alapkövét Szentgotthárdon kedden, ezzel megkezdődik az Opel 500 millió eurós beruházása, amely 2012 végére készül el.
2011. április 12. kedd 14:55 - HírExtra
A beruházás 5,5 milliárd forint állami támogatásban részesül. Az alapkőletételi ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar kormány hosszú távú együttműködést kínáló partnert lát a General Motorsban. Hangoztatta: Magyarország azzal segíti Európát, hogy jó befektetési lehetőséget kínál, hozzájárul ahhoz, hogy a termelő beruházások ne hagyják el a régiót.

"Az GM megadja a tiszteletet Magyarországnak és megadja a tiszteletet a gyárában dolgozó magyar embereknek is, ez pedig ugyanolyan fontos, mint a tisztességes munkabér és a jó munkakörülmények" - fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor beszédében emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltást követően a General Motors volt az első, amely az iparág képviselői közül felépítette autógyárát, amely beruházásával bizalmat szavazott a diktatúrától még éppen csak megszabadult Magyarországnak. "Ezért Önök mindig is kitüntetett partnerei maradnak Magyarországnak" - mondta a miniszterelnök.

Nick Reilly, az Opel/Vauxhall elnöke beszédében elmondta: az Opel 100 százalékig elkötelezett Szentgotthárd mellett, átfogó termékoffenzívájába bevonta a magyarországi telephelyet, és a világ egyik legmodernebb motorgyárává fejleszti.

Szentgotthárdon háromféle új motorcsaládot fognak gyártani, amelyek megfelelnek majd a legmagasabb, Euro-6 műszaki feltételeknek. A gyártás során a megrendelésekhez rugalmasan igazodva rövid átállás után ugyanazon a gépsoron készülhetnek mindhárom motorcsalád tagjai, ami jelentősen növeli a hatékonyságot is. A beruházás közvetve és közvetlenül mintegy 2.500 munkahelyet teremt a térségben.

Nick Really ünnepi beszédében szólt arról is, hogy az Opel 2014-ig összesen 11 milliárd eurót fektet be a gyártástechnológia fejlesztésébe, szavai szerint a szentgotthárdi üzemegység bővítése jól példázza, hogy merre tart a vállalat egésze. Az új, 30 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok alapkövében elhelyeztek egy időkapszulát, amely az épület terveinek másolatát, néhány, az alapkőletétel napján megjelent újságot, valamint forgalomban lévő pénzérméket rejt magában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását