2024. június 15. - Jolán, Vid

Cigánygyilkosságok: Kiss Árpád elismerte

Csak három bűncselekményben való részvételét ismerte el Kiss Árpád elsőrendű vádlott az ellene felsorolt tizenkét vádpontból a rá vonatkozó bizonyítási eljárásban szerdán a Pest Megyei Bíróságon.
2011. április 6. szerda 14:21 - HírExtra
Csak három

Csak három bűncselekményben való részvételét ismerte el Kiss Árpád elsőrendű vádlott az ellene felsorolt tizenkét vádpontból a rá vonatkozó bizonyítási eljárásban szerdán a Pest Megyei Bíróságon. A sérüléssel és halállal végződött támadásokban való közreműködését továbbra is tagadja, az eddig ismertetett, ellene szóló bizonyítékokra pedig nem kívánt reagálni. Kiss Árpád csak a 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, valamint a szeptember 29-én Tarnabodon történt támadásban való részvételét ismerte el, azt viszont tagadta, hogy szeptember 5-én Nyíradonyban kétszer rálőtt volna romák házaira.

Tagadta azt is, hogy a vádirat szerinti további helyszíneken elkövetett bűncselekményekben részt vett volna. (2008. november 3-án Nagycsécsen Molotov-koktéllal felgyújtottak egy családi házat, és sörétes fegyverrel lelőttek egy testvérpárt, december 15-én Alsózsolcán életveszélyesen megsebesítettek egy fiatalembert, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön egy apát és ötéves fiát, április 22-én Tiszalökön egy férfit, augusztus 3-án Kislétán egy asszony öltek meg.)

Hogy kerül a bíróságra?

Az elsőrendű vádlott a bíróságon azzal védekezett, hogy a bizonyítékként szereplő autópálya-matrica nem köthető hozzá vagy a bűncselekmények időpontjához. Állítása szerint soha nem járt Alsózsolcán, az M30-as autóúton soha nem közlekedett, és autóját sem regisztrálták ezen az útvonalon egyszer sem.

Miszori László tanácsvezető bíró ismertette, hogy az alsózsolcai bűncselekmény napján délután a bűncselekmény helyszínétől 50 kilométerre, az autópályán regisztrálták az elsőrendű vádlott által használt gépkocsit, majd néhány órával később visszafelé is.

Kiss Árpád tagadta, hogy jelen lett volna Tiszalökön vagy Kislétán, így szerinte nem követhette el az egy-egy halálos áldozattal járó bűncselekményt sem, és tagadja a debreceni menekülttáborra leadott lövést és a besenyszögi fegyverrablást is.

A tanácsvezető bíró a bizonyítékok ismertetésekor azt mondta: a vádlottaktól lefoglalt telefonok és SIM-kártyák ellenőrzése alapján a szakértők megállapították: Galgagyörkön és Tiszalökön ugyanazt a telefont használták az egymás közötti kapcsolattartásra a vádlottak; Kislétánál szintén azt a telefont használták, de másik SIM-kártyával.

"No comment"

Kiss Árpád és testvére, Kiss István az elhangzottakhoz nem kívánt megjegyzést fűzni, Pető Zsolt mindössze - korábbi következetes tagadásához hasonlóan - annyit mondott: semmilyen telefonon nem beszélt, nem volt a birtokában.

A bíró az elsőrendű vádlottra vonatkozó bizonyítási eljárást befejezve szünetet rendelt el, majd a negyedrendű vádlott Csontos István nyomozati vallomásával folytatta a tárgyalást.

Képünk illusztráció

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását