2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kettős gyilkos? Amíg kiderül, marad a rács

Előzetes letartóztatásba helyezte április 28-áig a Pest Megyei Bíróság a múlt szerdai fóti kettős gyilkosság valószínű elkövetőjét, P. Tibor Ferencet - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.
2011. március 28. hétfő 15:57 - HírExtra
Kende Katalin elmondta: a bíróság úgy ítélte meg, a kényszerintézkedésre a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt van szükség, annak ellenére, hogy a férfi önként jelentkezett a rendőrségen. P. Tibor Ferencnek az előzetes letartóztatás időtartama alatt - elmeállapotának megfigyelése céljából - az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell tartózkodnia a bírósági határozat értelmében - tette hozzá a szóvivő.

A férfit - aki pénteken ügyvédje társaságában önként ment be a megyei rendőr-főkapitányság fővárosi, Teve utcai székházába, hogy feladja magát - több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda este tudatta az MTI-vel, hogy kettős gyilkosság történt Fóton, s nagy erőkkel keresik a vélt elkövetőt: P. Tibor Ferenc 34 éves budapesti lakost, akiről csütörtökön több fotót és részletes személyleírást is közzétett honlapján a rendőrség. A feltételezett elkövetőt forró nyomon üldözték, elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben a megadott telefonszámokon lakossági bejelentéseket is vártak.

P. Tibor Ferenc szerda délután levélben hozta a rendőrség tudomására, hogy egy csecsemőt hagyott egy fóti családi házban, de arról, hogyan juttatta el a levelet a rendőrségre és abban mit írt még, a szóvivő nem mondott részleteket.

A nyomozók azonnal a helyszínre mentek, s meg is találták a majdnem kiszáradt csecsemőt, akit egy fővárosi kórházba szállítottak. A fóti házban két holttestet is felfedeztek: a férfi 39 éves volt élettársa és a nő 76 éves édesanyja súlyos bántalmazás következtében vesztette életét. Mint később kiderült, a feltételezett elkövető és a 39 éves nő együttéléséből született a gyilkosság helyszínén épségben hagyott kislány.

Egyes sajtóértesülések szerint P. Tibor Ferenc régebben az idegenlégióban szolgált, ám ezt az információt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy a brutális tett kiváltó oka szerelemféltés lett volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását