2024. május 3. - Tímea, Irma

Wittner Mária szavai nemzetközi visszhangra lelhetnek

Simon Gábor választmányi elnök azt javasolja, hogy az MSZP juttassa el a Szocialista Internacionálé és az Európai Szocialisták Pártja vezetőinek a fideszes Wittner Mária csütörtöki parlamenti felszólalását.
2011. március 26. szombat 15:26 - HírExtra
A politikus erről az MSZP-választmány szombati ülésének kezdetén beszélt. Fontos, hogy az európai szocialisták is megtudják, "a Fidesz szép új világa hogyan gondolkodik azokról az emberekről, akik Magyarországon az elmúlt húsz évben fontos feladatot töltöttek be" - indokolta kezdeményezését a választmányi elnök, aki egyúttal azt követelte, hogy a Fidesz határolódjon el Wittner szavaitól.

A kormánypárti képviselő csütörtökön az Országgyűlésben hóhérnak nevezte Horn Gyulát, majd úgy fogalmazott a volt miniszterelnökről: "már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni". A választmányi ülés kezdetén a testület tagjai dedikáltak egy helyesírási kézikönyvet, amelyet elküldenek Schmitt Pál köztársasági elnöknek. Simon pedig elhelyezte a tanácsterem falán a bekeretezett másolatát annak a vendégkönyvi bejegyzésnek, amelyet az államfő tavaly szeptemberben a hegyeshalmi Paprika csárdában hagyott: "Első álamfői látogatásom első álomásán".

Az ülés kezdetén lejátszottak egy videofelvételt, amelyben magyar és külföldi szocialista európai parlamenti képviselők kifogásolták Orbán Viktor március 15-ei beszédét. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: "nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban és 1990-ben, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk".

A választmány zárt ülésén ezután Tóbiás József frakcióigazgató számol be a szocialista képviselőcsoport munkájáról és terveiről, Bárándy Gergely pedig az alkotmányozásról tart előadást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2017. december 13. 20:21
2008. július 15. 19:33
a fenébe is, legalább ne írnád állandóan, hogy a "barátaid"! ;-/ tudod, hogy minden nickemmel egyet értek veled, de ha ide is bedobom egy versikémet, amit talán éppen erre az alkalomra gyűlölködtem össze a szegényes szókészletemből, vagyis ha a Turulnak csak egy tolla is meggörbül ezen aljas csirkefogók által, arra van viszont kezdeményezésem rímbe szedve(!), és akkor lehet innen kidobnak(?). pedig itt nem a politika miatt vagyok! (írtam)
de, hogy lásd, és lássák, - már több turulbontogatós fórumba bepottyant ez - mihez tartás végett, ha mégis baja esne annak:
---------
ha egy "spiró" (és regős p.) heccelődhet ily eszközökkel, akkor mi is, én is! és ez íródott az(ok) után, nem fordítva!
----
----
Vascipő a Dunára néz,
szomjus nyelvét ölti,
vágyakozva sohajtoz.
Segít rajta neonáci,
odasiet a "rajthoz".
Vasutasék kalapácsa,
no meg hozzá edzett kéz,
s kopasz csávó jót golfoz:
Erídj, ússz a gazdihoz!
---
---
bizonyára "elvetemült" sorok, de ha dőlne a Turul, lesznek a golf sportnak is hirtelen "barátai" valószínűleg szerintem...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását