2024. március 29. - Auguszta

A táppénz és a veszélyeztetett terhesek

Nem járnak rosszabbul a veszélyeztetett terhes nők a táppénzrendszer megváltoztatásával - mondta a miniszterelnök szóvivője.
2011. március 19. szombat 17:59 - HírExtra
Szijjártó Péter közölte: a parlament által szerdán elfogadott, a táppénz folyósításával kapcsolatos változtatások célja az volt, hogy a táppénzcsalások mértékét jelentősen visszaszorítsák. Ezzel párhuzamosan azonban több olyan téves értelmezés jelent meg, mely szerint a veszélyeztetett terhes nők esetében a változtatás negatív következményekkel jár, de ez nem igaz - mondta. Kifejtette: a bruttó 290 ezer forint alatt kereső veszélyeztetett terhes nők a táppénzzel még jobban is járnak, hiszen a táppénz után nem kell járulékot fizetni.

Azok pedig - folytatta -, akik bruttó 290 ezer forintnál többet keresnek, az arányos, minden idők legalacsonyabb kulcsával dolgozó, és a gyermeknevelés költségeit elismerő adórendszer miatt járnak szintén jobban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az állam már a magzat esetében is elismeri a kereset egy részét úgy, mint amire nem vethet ki adót. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a gazdasági rendszert összességében kell értelmezni, adó- és táppénzrendszerrel együtt. E kettő "folyományaként" a veszélyeztetett terhes nők nem járnak rosszabbul a táppénzszabályok megváltoztatásával - mondta a kormányfő szóvivője.

Az Országgyűlés szerdán felére csökkentette a táppénz napi összegének lehetséges maximumát, az ellátás mértéke így havi szinten nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresét. Változás az is, hogy a veszélyeztetett terhesség esetén a munkavállalónak már a keresőképtelenség első napjától táppénz jár, nem a munkáltató által finanszírozott betegszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását