2024. április 29. - Péter

Négy országban tüntetnek ma a magyar sajtóért

Négy országban lesz tüntetés március 15-én a magyar sajtószabadság mellett. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy a kormány vonja vissza a médiatörvényt.
2011. március 15. kedd 14:19 - HírExtra
A budapesti tüntetésen DJ Palotai és a Ponza & Zeek zenél, a műsort Csákányi Eszter és Kulka János vezeti, a szónokok között ott lesz Adam Michnik író, újságíró, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője, Schilling Árpád színházrendező és Vámos Anna, a tüntetés főszervezője.

Magyarországon három városban lesz tüntetés kedden délután 4 órától. Budapesten az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján, Debrecenben a Kossuth téren, valamint Gyulán a Petőfi téren ugyanabban az időpontban tartják demonstrációjukat a sajtószabadságért tüntetők. A magyarországi megmozdulások mellett három másik országban is lesznek tüntetések. Németországban a berlini magyar nagykövetség épülete előtt és Frankfurtban, az Amerikai Egyesült Államokban New Yorkban, valamint Romániában, a bukaresti magyar nagykövetségnél tartanak tiltakozó akciót - olvasható a sajtoszabadsagert. blog. hu -n és a Facebook közösségi portálon.

A szervezők azt írják, hogy a tömeg erejével akarnak nyomást gyakorolni a kormányra, hogy vonja vissza a január 1-től hatályos médiatörvényt, valamint garantálja a sajtószabadságot Magyarországon. Az akció ötletgazdái arra kérik szimpatizánsaikat, hogy szervezzenek szolidaritási demonstrációkat március 15-én délután 4 órára hazai városokba, valamint külföldön a magyar nagykövetségek és uniós intézmények elé. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a demonstrációk szervezése előtt olvassák el a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) gyülekezési jogról írt útmutatóját, amely a blogon keresztül elérhető.

Emellett a blogon és az 'Egymillióan a magyar sajtószabadságért' nevű Facebook-oldalon anyagi támogatásra is kérik szimpatizánsaikat.

A budapesti tüntetésen DJ Palotai és a Ponza & Zeek zenél, a műsort Csákányi Eszter és Kulka János vezeti, a szónokok között ott lesz Adam Michnik író, újságíró, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője, Schilling Árpád színházrendező és Vámos Anna, a tüntetés főszervezője. A fellépők közt láthatja a közönség Menyhárt Jenőt az Európa Kiadó együttesből, a Himnuszt Szalóki Ági adja elő.
Forrás: OrientPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását