2024. május 3. - Tímea, Irma

Óriási a tét a Fradi számára

Óriási a tét a szombat esti csúcsrangadón; esetleges győzelmével a Fradi bejelentkezhet a bajnoki címért.
2011. március 11. péntek 12:25 - HírExtra
A magyar bajnokság tizenkilencedik körében péntek délután az MTK az edzőváltáson átesett ETO-t fogadja. A múlt hétvégén mindkét gárda vereséget szenvedett, ám teljesen más körülmények között: az MTK kitűnően helytállt a listavezető otthonában, sokak szerint a döntetlent is megérdemelték volna.

A győriek saját stadionjukban kaptak ki a Vasastól, ami Pintér Attila vezetőedző menesztéséhez és Csertői Aurél kinevezéséhez vezetett. Az új tréner előtt nem kis feladat áll: felrázni a kitűnő anyagi körülmények ellenére a középmezőnyben tengődő zöld-fehéreket.

A címvédő első tavaszi meccsén kínos vereséget szenvedett Kecskeméten, most a Honvéd ellen próbál javítani, és feltétlenül győznie kell, ha utol akarja érni a Videotont. Ez persze önmagában kevés lesz, ha a fehérváriak diadalmaskodnak, így a Lokinál most mindenki egy emberként szurkol a zöldek szombati sikeréért. A hajdúságiak válogatott középpályása, Czvitkovics Péter is alkalmi Fradi-drukker lett:

- Szeretnénk megnyerni a Honvéd elleni meccset is, és úgy menni Fehérvárra, hogy csak hat pont van köztünk, mert bízunk a Fradiban, hogy hazai pályán jó lesz. Nem adjuk fel annak lehetőségét, hogy megnyerjük a bajnoki címet – nyilatkozta a fedezet a dvsc.hu-nak.

Az előző fordulóban minden az FTC és a Vidi kezére játszott, és ez így történhet most is, amennyiben a kisebb gödörben lévő Zalaegerszeg legyőzi a csak magyar játékosokat foglalkoztató, óriási meglepetésre jelenleg dobogós Paks csapatát. A tolnaiak nyilván nem szeretnék feladni az előkelő pozíciót, és idegenben is le akarják győzni Csank János fiait, így nagy csatára van kilátás Egerszegen.

Hiába az izgalmasnak ígérkező párosítások, a forduló szuperrangadója, a Ferencváros-Videoton mérkőzés áll az érdeklődés középpontjában. Tavasszal megdobbant a Fradi-szív, a csapat a nehézségek hatalmasakat küzdve sorra nyeri mérkőzéseit, a játékosok hozzáállása a nehézségek ellenére példás. Úgy tűnik, Prukner László jelenlegi alakulatában mindenki átérzi, mit jelent az, ha valaki magára húzza a zöld-fehér mezt, s a szurkolók is egy emberként a csapat és a vezetőedző mellett állnak. A játékosok azonban a remek sorozat ellenére sem lettek elbizakodottak:

- Nem beszélünk a bajnoki címről, ez nem reális, óriási bravúr lenne, ha mi végeznénk az első helyen. Természetesen szeretnénk legyőzni a Videotont, de ha ez sikerülne, még akkor is három pont lenne a hátrányunk – igyekezett lehűteni a túlzott várakozást Tóth Bence, a zöldek ifi vb-bronzérmes középpályása. Persze, ha a Fradi szombat este diadalmaskodik, nehéz lesz meggyőzni a drukkereket arról, hogy imádott klubjuk nem bajnokesélyes…

A 19. forduló műsora:

Péntek

MTK – Győr 17:00

Szombat

Szolnok – Kecskemét 14:30
Debrecen – Honvéd 15:00
Haladás – Pápa 16:00
Kaposvár – Siófok 16:00
ZTE – Paks 17:30
Ferencváros – Videoton 19:30

Vasárnap

Vasas – Újpest 17:30
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását