2024. május 3. - Tímea, Irma

Tényleg egészséges a csokievés?

Hogyan hatnak a kedélyállapotunkra és egészségünkre a különböző csokoládék?
2011. március 11. péntek 17:50 - HírExtra
Véd a rák ellen?

A 60-70 százalékos kakaótartalmú csokoládénak kifejezetten kedvező hatása az egészségre, számos antioxidánst, valamint biológiailag aktív gyógyító molekulát tartalmaz. Ez utóbbiakat most kezdi azonosítani az orvostudomány, de annyit már lehet tudni róluk, hogy rákellenes hatásúak.

Mértékkel!

Egy falat jó minőségű csokiban kétszer annyi található ezekből a molekulákból, mint egy pohár vörösborban vagy zöld teában, noha ez utóbbiak is rendkívül értékesek. Szakértők szerint 2 dkg az a csokoládémennyiség, ami gyógyuló betegeknek is kifejezetten javasolt.

Testi -lelki felüdülés

Fontos ásványi anyagok vannak a csokoládéban, mint például a kálium, a magnézium, a foszfor, sőt kalciumot, vasat, valamint A,-B1- és B2-vitamint is tartalmaz. De nemcsak a testre, hanem a lélekre is kiválóan hat. Például oldja a depressziót, a szorongást, valamint endorfinokat, azaz boldogsághormonokat szabadít fel.

Ezt a hatást már egy kocka csokoládé is kiválthatja, így a fogyókúrázóknak sem kell búsulniuk. A csokoládéban található Teofillinnek - mind fizikai, mind szellemi tevékenységeknél-bizonyítottan serkentő hatást tulajdonít az orvostudomány. S hogy milyen fajtát válasszunk? Nem árt tudni, hogy ha a csokoládét tejtermékkel vagy növényi zsírral keverik, akkor elvesznek a fent említett hasznos molekulák jótékony tulajdonságai.

Feketén-fehéren

A fehér csokoládék nem egészségesek, mert a legtöbb fajta legfeljebb kakaóvajat vagy növényi zsírt tartalmaz. Így ezeket elvileg nem is lehetne csokoládénak nevezni.

Válasszunk inkább magas kakaótartalmú fajtákat! Jó , ha tudjuk, hogy minél keserűbb a csokoládé, annál nagyobb a kakaótartalma.
Forrás: NőiTeázo
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását