2024. május 8. - Mihály

Sorozatrablót fogtak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztályának nyomozói 2011. március 1-jén elfogták H. István 27 éves férfit, akit több rendbeli fegyveres rablással, illetve fegyveres rablás kísérletével gyanúsítanak.
2011. március 5. szombat 14:10 - HírExtra
Az őrizetbe vett férfi a nyomozás jelenlegi adatai alapján az alább felsorolt időpontban és helyszíneken, összesen 26 esetben rabolt ki, illetve kísérelt meg kirabolni kisebb vegyesboltokat és pékségeket.

A férfi a készpénz megszerzése mellett néhány alkalommal magával vitt 1-1 doboz cigarettát, vagy péksüteményt is. A támadó - leggyakrabban alkalmazott módszere szerint - vásárlást színlelve ment be az üzletekbe, majd a nála lévő, szemtanúk által egyértelműen fegyvernek vélt tárggyal megfenyegette az alkalmazottakat és készpénzt követelt. A bűncselekmények elkövetése során személyi sérülés nem történt.

A Rablási Osztály munkatársai a főváros területén, hasonló módon elkövetett ügyeket - a feltételezhetően azonos elkövető személye miatt – egyesítették. A rabló mihamarabbi kézre kerítése érdekében a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest Rendőrfőkapitánya 2011. február 22-én bruttó 500 ezer forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által közzétett, majd a média által megjelentetett rendőrségi felhívást látva érkezett egy állampolgári bejelentés, amely alapján a nyomozók a rabló vélt kispesti tartózkodási helyének közelében felismerték és elfogták a 27 éves férfit. Ruházatából - annak átvizsgálása során - előkerült egy játékfegyver is. A férfi kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte, őrizetbe vétele ellen nem élt panasszal.

A 27 éves gyanúsított előzetes letartóztatására a Budapesti Rendőr-főkapitányság javaslatot tett az illetékes ügyészség felé. Az ügyész indítványát az illetékes bíró elfogadta, a gyanúsított előzetes letartóztatását 2011. március 4-én elrendelte.

A korábban kitűzött bruttó 500.000 forint nyomravezetői díjat a nyomozó hatóság az információt szolgáltató állampolgár részére kifizeti. A bűncselekmények során összesen 1.153.306 forint kár keletkezett. A gyanúsítottal szemben a további eljárást - fogva tartása mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya folytatja le.
Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását