2021. október 16. - Gál

Bestiális sorozatgyilkos a rács mögött

Gary Ridgwayről hallani fogunk még. Sorozatgyilkosokról szóló olcsó könyvekben, dokumentumfilmekben. Hiszen aki negyvenkilenc gyilkosságot bevallott, az „megérdemli” mindezt.
2011. február 21. hétfő 10:48 - HírExtra
Gary Ridgway a negyvennyolcszoros életfogytiglani büntetését tölti, mivel tizenhét éven át gyilkolta a nőket.

Az autófényezőként dolgozó férfi főleg a társadalom peremén élő prostituáltakat, drogosokat és otthonról elszökött lányokat ölt meg. Áldozatait bestiálisan megerőszakolta otthonában, vagy a kocsijában, majd végzett velük. Holttestüket a folyóba dobta. A Green River-i gyilkosként emlegették a Seattle déli részét rettegésben tartó sorozatgyilkost.

A férfi már az 1980-as években a rendőrség látókörébe került, de csak később, a fejlettebb DNS-tesztek segítségével sikerült rábizonyítani a gyilkosságokat. Harmadik feleségével Seattle csendes elővárosban éltek. A szomszédok „kedves fickónak” ismerték. 2001-ben tartóztatták le, de nem ítélték halálra, mert vádalku keretében megígérte, hogy részletes vallomást tesz és elvezeti a rendőrséget az elrejtett hullákhoz.

2003-as elítélésekor 48 gyilkosságot vallott be. 49. áldozatáról már évekkel ezelőtt beszélt, de eddig nem emelhettek vádat ellene, mert csak tavaly decemberben találták meg az 1982-ben eltűnt 20 éves lány maradványait. Gary a napokban beismerő vallomást tett.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását