2024. május 21. - Konstantin

Razziázó tanerők

Bár tanárok is részt vettek a veszprémi rendőrök péntek éjszakai razziáján, egyetlen diákjukról sem derült ki semmi szabálytalan. A vizsgált szórakozóhelyeken ugyanis - legalábbis a rendőrök szempontjából - minden rendben volt.
2007. október 15. hétfő 15:58 - Hírextra
Hu jelezte, hogy a politikai reformokkal nagyobb szerepet kapnak a közéletben az állampolgárok, de a kormányzati változtatások nem veszik ki a párt kezéből a központi irányítást. A kongresszus szóvivője vasárnap közölte, hogy Kína soha sem fogja átvenni a nyugati típusú demokratikus rendszert.

A kínai államfő nagy politikai feladatnak nevezte a korrupció elleni küzdelmet, és erősen kritizálta a kenőpénzeket elfogadó párttagokat, akik komoly problémát jelentenek a pártnak.

A kínai államfő közölte, hogy a gazdasági fejlődés miatt összességében jobban élnek a kínaiak, de közben nőtt a különbség a szegények és gazdagok, illetve a városokban és a vidéken élő emberek életszínvonala között. Hu Csin-tao felhívta a figyelmet arra is, hogy a jól teljesítő gazdaság nagy terhet ró az erőforrásokra, és a környezetre. Ezzel kapcsolatban a pártfőtitkár közölte, hogy Kína több pénzt költ majd a környezetvédelemre, különös tekintettel a vizek védelmére, valamint a levegő- és talajszennyezés elleni küzdelemre. Kína kész részt venni a klímaváltozás elleni küzdelemben is.

A kínai államfő az egy Kína elv keretein belül béketárgyalások megkezdését javasolta Tajvannal, hogy így javítsák a két állam közötti kapcsolatokat. Hu ugyanakkor figyelmeztette az anyaországtól 58 éve elszakadt sziget vezetőit, hogy ne próbálják kikiáltani függetlenségüket, bár beszédében nem fenyegetőzött katonai erő alkalmazásával.

A következő öt évben fel kell gyorsítani a kínai hadsereget modernizálást, közölte az elnök, hozzátéve, hogy a kínai hadsereg védelmi célokat szolgál. Kína nem akar részt venni semmilyen fegyverkezési versenyben, és nem jelent veszélt más országokra, mondta el a kínai államfő.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását