2024. május 16. - Mózes, Botond

A KDNP nem vacillál

Garanciákat kaptunk a Fidesztől arra, hogy a magzati élet védelmének elve is szerepelni fog az új alkotmányban – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Semjén Zsolt. A KDNP elnöke leszögezte: fel sem merült bennük, hogy ne szavaznák meg az új alkotmányt.
2011. február 19. szombat 13:03 - HírExtra
“Nem ultimátumot adtunk, hanem markáns módon érvényesítettük azt, ami a kereszténydemokrácia fundamentuma” – szögezte le a Magyar Nemzetnek adott interjújában a KDNP elnöke.

Semjén Zsolt kifejtette, küldetésüknek tartják, hogy kiálljanak a leginkább jogfosztott és kiszolgáltatott kisebbség, vagyis a magzati korukat élő embertársaik mellett.

“Úgy gondoljuk, ha pusztán az életkor alapján egy emberi élet elpusztítható, akkor ilyen logikával kora vagy egészségi állapota alapján más társadalmi csoportok tagjait is halálra lehetne ítélni. A parlament nem játszhat Istent! Ezért tartjuk továbbra is megkerülhetetlennek azt, hogy az alkotmányban legyen kimondva, a magzat emberi élet, és a fogantatásától kezdve védelem illeti meg” – fogalmazott.

Hozátette, ez az az elvi deklaráció, amihez ragaszkodunk, és amivel összecseng az Alkotmánybíróság (AB) korábbi döntése is. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy nem lehet ráerőltetni a társadalomra egy olyan törvényt, amit a nagy többség nem fogad el. Ezért most az a célunk, hogy minél inkább meggyőzzük az embereket arról, védeni kell a megfogant életet.

A mi álláspontunk szerint – folytatta - az említett elvi deklarációnak világosan szerepelnie kell az alkotmányban, a konkrét törvénymódosításnak azonban nyilvánvalóan akkor lesz realitása, ha a társadalom többségének a véleménye is változik ebben a kérdésben.


Forrás: OrientPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását