2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Rendkívüli gyűlést tart az FTC Zrt.

Csütörtökön a sajtó kizárásával tart rendkívüli közgyűlést a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt., amelyen a zöld-fehérek jövője lehet a tét.
2011. február 16. szerda 15:50 - HírExtra
A sajtóban megjelent információk alapján az is elképzelhető, hogy Kevin McCabe tulajdonos bejelenti távozását, és a helyére egyelőre nem lép senki. Ugyanakkor médiaértesülések szerint McCabe egy jelképes összegért is átadná a labdarúgóklubot, amelyet a Zrt. korábbi vezérigazgatója, Berki Krisztián - és az általa képviselt külföldi befektetői csoport -, valamint az International Financial Zrt. is szívesen átvenne.

Érdekesség, hogy mindkét cég versenyben volt a Vasas megszerzéséért, az angyalföldieknél végül a Híd Akvizíciós Zrt. lett a többségi tulajdonos.

Kevin McCabe január 31-én jelentette be, elérkezettnek látja az időt arra, hogy a klub vezetését másra bízza. Korábban már több külföldi gazdasági napilapban "hirdette" csapatát. A brit üzletember távozását közleményében többek között azzal indokolta, hogy az egyesület nem kapott magyar részről szponzori támogatást, s a jelenlegi támogatók közül többen is megszegték kötelezettségeiket.

McCabe 2008 áprilisában vette át az akkor csőd közeli helyzetben lévő klubot, amely 2005 novembere óta várt új befektetőre.

Kovács Miklós, az FTC elnöke hétfő este mondott le posztjáról, de ez valószínűleg nem kerül majd szóba a közgyűlésen.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását