2024. március 29. - Auguszta

Még csak most jön a java!

Cristiano Ronaldo pazarul érzi magát, Guardiola legszívesebben félévenként hosszabbítana, az Atléticónak kijut a rangadókból.
2011. február 12. szombat 13:15 - HírExtra
A spanyol főváros kisebbik csapata (bocs, señor Torrente!) legutóbb a Barçától kapott alapos verést, és máris egy másik nagy presztízsű találkozón kell helytállnia: szombaton kora este a matracosok a remek formának örvendő Valenciát látják vendégül.

A házigazdák pocsék sorozatot tudhatnak maguk mögött, a katalán óriást megelőzően a Gijón és a Bilbao is elintézte őket. Különösen aggasztó Agüeróék számára, hogy a három állomásos vesszőfutás alatt egyetlenegyszer sem találtak be, pedig Maradona kedves veje mellett Diego Forlán is ott van a csatársorban. A madridiaknál visszatérhet az eltiltott Perea, Ujfalusi viszont begyűjtötte az eltiltáshoz szükséges tarjeta amarillákat, így kihagyja a találkozót, csakúgy, mint az ellenoldalon a sérült Mata.

A rangadó lefújása után megkezdi e heti ténykedését a Barcelona. Messiék ez alkalommal Gijónba látogatnak. Mielőtt legyintenénk, és behúznánk a fogadási szelvényen a kettest, emlékezzünk arra, hogy a Blaugrana az ősszel mindössze soványka 1-0-s sikert könyvelhetett el otthon az északiak ellen. Azóta sok minden megváltozott, a vendégek három gólon alul nem nagyon rúgnak senkinek, de hiba lenne részükről, ha lebecsülnék a kiscsapatot. Erre int a mindig mértéktartó Josep Guardiola is:

"A válogatott meccsek után mindig nagyon nehéz felvenni a ritmust, főleg úgy, hogy csak három nap van a felkészülésre. Nehéz mérkőzésre számítok. Barral ragyogó formában van, mögötte Diego Castro és De las Cuevas remekül használja ki a területet. Félelmetes a hangulat a Molinónban, majdnem olyan az atmoszféra, mint a San Mamésban" - elemezte a kilátásokat Pep. A mester mindehhez hozzátette, roppantul örül annak, hogy sikerült megállapodnia a klub vezetőivel:

"Nincs még egy ilyen hely a világon. Legszívesebben félévente aláírnék, ám csak addig maradok, amíg érzem azt a szenvedélyt és erőt, amit most. Nem akarok a babérjaimon ülni" - jelentette ki a csodacsapat trénere.

A Villarrealt alaposan meglepte a Levante a múlt hét végén, így a sárga tengeralattjáró ismét kilenc pontra távolodott el a Realtól. A Deportivo nem ígérkezik kellemes ellenfélnek még akkor sem, ha a la coruñaiak simán kikaptak a Getafétól a legutóbbi körben.

A Real Madrid, úgy tűnik, kilábalt a hullámvölgyből, Cristiano Ronaldo legalábbis duzzad az önbizalomtól.

"Fenomenálisan érzem magam, és ez a pályán is látszani fog. Azt hiszem, a bajnokság vége felé jobb leszek, mint az elején. Máris jobb vagyok, mint két hónappal ezelőtt. Meg fogjuk nyerni a Copa del Rey-t, és gólt akarok szerezni" - nyilatkozta a szerénységgel sosem vádolható sztár. Érdekes, csapata bajnoki esélyeit illetően nem bocsátkozott hosszadalmas fejtegetésbe…

A fehér mezesek ezúttal Barcelonába látogatnak, ahol az Espanyol lesz az ellenfél. Az ősszel ugyanebben a párosításban 3-0-s fővárosi siker született. Ennek ellenére a fővárosiak nem mehetnek biztosra, vendégként negatív a mérlegük a katalán főváros kisebbik csapata ellen, 30 vereség és 18 döntetlen mellett csak 27-szer győztek.

A 23. forduló műsora:

szombat

Atlético Madrid – Valencia 18:00
Gijón – Barcelona 20:00
Racing – Sevilla 22:00

vasárnap

Hércules – Zaragoza 17:00
Levante – Almería 17:00
Málaga – Getafe 17:00
Real Sociedad – Osasuna 17:00
Deportivo – Villarreal 19:00
Espanyol – Real Madrid 21:00

hétfő


Mallorca – Athletic Bilbao
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását