2024. április 30. - Katalin, Kitti

Minden második farncia kalózkodik

Frissen közzétett francia tanulmány szerint majdnem minden második francia internetező tölt le kalóztartalmakat a világhálóról. A Hadopi jelentése szerint ezeknek csak harmada hajlik arra, hogy a legális tartalomszolgáltatásokat használja.
2011. január 27. csütörtök 07:59 - HírExtra
A francia kalózkodás elleni törvény végrehajtó szerveként létrehozott Hadopi ügynökség tanulmánya szerint az internetezők 13 százaléka rendszeresen, 36 százaléka alkalmanként tölt le illegálisan közzétett tartalmakat a világhálóról. Az eredmények szerint a fiatalabb generáció tagjai körében van a legtöbb jogsértő: a 15-24 évesek 70, a 25-39 évesek 55, a 40 év felettiek 32 százaléka kalózkodik kisebb-nagyobb rendszerességgel.

A felmérés szerint azok költenek a legtöbbet online elérhető filmekre és videókra, akik a legtöbb fájlt töltik le illegálisan. A kutatás ugyanakkor hangsúlyozza, a 24 éven aluliak negyede nem fizet semmilyen online elérhető tartalomért.

Az illegális letöltők azzal érvelnek magatartásuk mellett, hogy túl hosszú idő telik el, mire az amerikai sorozatok eljutnak Franciaországba, hogy a kalózoldalakon elérnek olyan tartalmakat is, amelyekhez másképp egyáltalán nem férnének hozzá, továbbá, hogy túl kicsi a legális letöltő szolgáltatások kínálata ahhoz, hogy érdemes legyen használni. Ennek okán a kutatás szerint a megkérdezettek alig harmada hajlik arra, hogy illegális tevékenységével felhagyjon.

A kutatásról beszámoló Connexion France portál szerint a kalózkodás nem lassul a tavaly hatályba lépett kalózkodás elleni intézkedések ellenére sem. A 2600 megkérdezett részvételével készített kutatás eredményei szerint ugyanis az illegális letöltők negyede több mint öt éve kalózkodik, 29 százaléka azonban az elmúlt hat hónapban – vagyis a törvény életbe lépését követően – szokott rá a jogsértő magatartásra.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását