2024. április 23. - Béla

Ön törődik a szájhigiéniával?

Január 29-én, szombaton kerül megrendezésre a PreFog prevenciós program első szűrő napja, amelynek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a szájhigiénia és a fogápolás fontosságára.
2011. január 26. szerda 15:04 - HírExtra
A szűrésre érkező gyermekeket és felnőtteket átfogó kontrollvizsgálat és személyre szabott tanácsadás várja.

Szociálpszichológusok szerint a gyermekek felnőttkori viselkedését a legjobban azok a minták befolyásolják, amelyeket a szüleiktől sajátítanak el. Ezek hatása általában a párválasztás, a stresszkezelés és gyereknevelés területein figyelhetőek meg a legjobban. A gyermekek azonban olyan tevékenységeknél is mintaként tekintenek a szüleikre, mint a rendszeres napi fogmosás és az évenkénti szűrővizsgálat.

Hogyan is várhatnánk el, hogy gyermekünk felnövekedve a minimum 3 perces fogmosási időt betartsa, ha magunk sem járunk ebben jó példával előtte? A tudatosság növelésével ez a
jelenség könnyen megfordítható!

Erre jó alkalom lehet a most szombaton megrendezésre kerülő ingyenes fogászati szűrővizsgálat, ahol mind a gyermekeket, mind pedig a felnőtteket szeretettel várják a program szervezői.

"A szűrés egy röntgenvizsgálattal kezdődik, ami a pontos állapotfelméréshez nyújt nagy segítséget a számunkra. Ezáltal olyam problémák gyökereire is fény derülhet, amelyek egy egyszerű vizsgálattal nem feltétlenül lehetnének kimutathatóak.

Ezt követi egy kontrollvizsgálat, ahol személyre szabott tanácsokkal igyekszünk ellátni a rendezvényre látogatókat" számolt be Dr. Nemes Katalin, protetikai szakértő, a PreFog - Fogászati Prevenciós Szűrőprogram vezetője.

Amíg a szülők a kontrollvizsgálaton vesznek részt, addig a gyermekeknek lufi hajtogatók kedveskednek különböző figurák elkészítésével, illetve a klinika felkészült csapata mutatja be nekik a helyes fogmosás mozdulatait. A helyszínen fogkrémet és fogkefét is kapnak majd a látogatók, így nem szükséges aggódni a fogak tisztaságáért azoknak sem, akik útközben megéheznek vagy a rendezvényen felszolgált aprósüteményből falatoznak.

Az országos kezdeményezéshez kapcsolt roadshow március közepén fog elindulni, amelynek alkalmával a PreFog csapata szűrőbusszal látogatja majd a vidéki kis- és nagyvárosokat egyaránt.

A szombati ingyenes szűrőnapot a Danubius Dental fogászati klinika épületében rendezik meg, amit a Fehérvári útról (Bocskai út) induló 53-as busszal lehet megközelíteni. A klinika a buszjárat végállomásától nem messze található, pontos címe: Cím: 1224 Budapest, Fodor utca 140. (a Farkasréti temető mögött, a Hóvirág utca végén, a körforgalomnál).

Ám azoknak, akiknek nehéz megközelíteni a XII. kerületi helyszínt, lehetőségük van igénybe venni a Moszkva térről induló, ingyenes kisbuszokat, amelyek minden egész órakor indulnak a klinikára, illetve minden óra 30 perckor indulnak vissza a Moszkva térre. A kisbuszok könnyebb megtalálása érdekében a Metró kijáratánál és a téren hostess hölgyek fogják segíteni az
oda érkezőket az eligazodásban.
Forrás: Objektív Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását