2024. június 1. - Tünde

Jobbik: állítsák vissza az eredeti állapotot!

A Jobbik azt szeretné, ha minden, az előző nyolc évben értékesített, korábban önkormányzati tulajdonban lévő Andrássy úti ház adásvételi szerződését átvilágítanák, megsemmisítenék és visszaállna az eredeti állapot.
2011. január 24. hétfő 13:14 - HírExtra
Losonczy Pál, az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az általa tett feljelentéssel indult ügyben született a múlt héten vádemelési javaslat Verók István (MSZP) volt kerületi polgármester ellen. Losonczy Pál ugyanakkor hangsúlyozta: nem csak az Andrássy út 47. alatti ingatlan adásvételével kapcsolatban merülhet fel a hűtlen kezelés és az áron aluli értékesítés, hanem más Andrássy úti ingatlanok kapcsán is.

A Jobbik szerint mindenhol ugyanazt a modellt használhatták: "egy baráti becslő cég nyomott árat állapított meg az ingatlanra, a lakókat tájékoztatták, hogy nem élhetnek az elővásárlási jogukkal", majd egy befektető cég megvette és offshore cégeken keresztül tovább értékesítették.

Losonczy Pál elmondta: neki is felajánlották az Andrássy út 47. megvételét az ingatlanbecslő cég által kikalkulált 150 millió forintos áron, de ehhez "másik 200 millió táskában kellett volna átadni".

Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: egyelőre csak a szavak szintjén látja a Jobbik a kormány által hangoztatott elszámoltatást. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy az ilyen esetek elkövetőit "nem elég néhány év felfüggesztettre ítélni, hanem vissza kellene adniuk az ellopott pénzt és vagyont, és letöltendő börtönt kellene kapniuk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását