2024. május 5. - Györgyi

Tétényi el akarja érni a testület feloszlatását

Esztergom független polgármestere minden lehetséges eszközzel a képviselő-testület feloszlatását szeretné elérni és a lehető leghamarabb előre hozott választás kiírását szorgalmazná.
2011. január 20. csütörtök 20:11 - HírExtra
Tétényi Éva erről csütörtökön este, az általa összehívott úgynevezett népgyűlésen, csaknem 600 ember előtt beszélt. A polgármester elmondta: a fideszes többségű testület leszavazta az általa összeállított válságköltségvetést és a frakció javaslatát fogadta el, mely a város ellehetetlenülését, intézmények bezárását okozza.Az eseményen jórészt Tétényi Éva támogatói jelentek meg, de néhányan megpróbáltak fütyülni a beszéde alatt és Tétényi-ellenes táblákat tartottak a magasba.

Az összejövetelt követően Esztergomban képviselő-testületi ülés kezdődött. Ezen Tétényi Éva megkísérli a Fidesz-frakcióval újratárgyaltatni a válságköltségvetést, amelyet egyrészt törvénytelennek tart, másrészt úgy véli, hogy az elvonások rontják a város lakóinak életfeltételeit.

A polgármester a népgyűlésen azt mondta, nem tagadhatja meg a már megszavazott költségvetés aláírását, csak újratárgyalást kérhet, illetve törvényességi vizsgálatot indíthat.

A népgyűlés előtt az esztergomi testület Fidesz-frakciója közleményt juttatott el az MTI-hez, ebben leszögezte: az adósságrendezési bizottság és az adósságrendezési biztos elfogadta a válságköltségvetést, így az "már a jogszabályoknak eleget téve akadályozza meg a vagyonfelosztást, amennyiben Tétényi Éva és a mögötte álló pénzügyi támogatók nem tesznek újabb kísérletet a vagyonfelosztásra".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását