2024. április 25. - Márk

Több, mint hétszáz halott

Meghaladta a hétszázat a Rio de Janeiro környékét sújtó áradások halálos áldozatainak a száma, a legfrissebb hivatalos adat szerint 702 ember vesztette életét - közölték a helyi katasztrófavédelmi szervek.
2011. január 19. szerda 08:41 - HírExtra
A tűzoltók és a katonák lankadatlanul folytatják a kutató-mentő munkát. Sok ember még mindig elszigetelődve a külvilágtól az ár vagy a sártenger foglya. Az összedőlt házak romjai között folyamatosan holttestekre bukkannak, ezért valószínű, hogy a legutóbb közzétett halálozási adatok még korántsem véglegesek.

Sokan a hivatalos felszólításra sem hajlandóak elhagyni otthonukat, mert fosztogatástól tartanak. Inkább maradnak düledező házukban, amely bármelyik pillanatban rájuk dőlhet. A leginkább sújtott település Nova Friburgo, ahol 335 holttestet találtak. A szövetségi kormány 463,5 millió dollár értékű rendkívüli segélyben részesítette a katasztrófa sújtotta övezetet.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását