2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna

Elkezdődött a téli triatlon világkupafutam sorozat Norvégiában, amelyet a svéd Andreas Svanebo és a norvég Hanne Tronnes nyert.
2011. január 17. hétfő 16:03 - HírExtra
Hatalmas hóesés és viharos szél nehezítette a versenyzők dolgát, ezért a kerékpáros távot le is rövidítették a szervezők.

A mezőnyben számos korábbi téli triatlon bajnok állt rajthoz a fiatal és újonc sportolók mellett. Ezért is kiélezett küzdelem jellemezte az egész eseményt, hiszen a fiatalok lendülete és a tapasztaltabbak megfontoltsága percről percre változtatta az élen haladók helyzetét. Egy fiatal norvég sportoló diktálta a futótempót, mögötte azonban szorosan jött Svanebo és az olasz Daniel Antonioli.

Az olasz sportoló száraz versenyeken is kiemelkedő eredményekkel rendelkezik, de hóban érzi magát igazán elemében, ez a kerékpáros szakaszon is érezhető volt, ahol a nagy hóban svéd ellenfelével pillanatok alatt utolérték az addig vezető norvégot.

Az egyre nehezebb időjárási körülmények között több fiatal induló feladta a versenyt. Antonioli átvette a vezetést, a depónál már közel 1 perccel vezetett – amit a svéd világbajnok szurkolói nem is értettek!Azonban Svanebo fantasztikus küzdőszellemél és lendülettel zárkózott fel, majd vette át a vezetést és szerezte meg a győzelmet 17 másodperc előnnyel. Harmadikként a norvég Kristian Monsen ért célba.

A női versenyben nem is volt kérdéses a norvég Hanne Tronnes győzelme, hiszen nemcsak jó formában állt a rajtvonalhoz, hanem azért is, mert a mezőny legjobbjai nem álltak ott.

Egyedüli ellenfele a norvég Brita C. Mustad volt, aki a áv első felében tartotta a lépést Tronnes-szal, de végül 3 perccel lemaradva szerezte meg az ezüstérmet. Harmadikként 36 perc(!) hátránnyal a szintén norvég Frida Bustad érkezett.

A sportág Magyarországhoz közeli februári versenyén Szlovákiában magyar sportolók is rajthoz állnak.

A magyar téli triatlon versenyre pedig február végén kerül sor – mindenkinek aki szereti a kihívásokat.
Forrás: Fotók: ITU
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását