2024. április 20. - Tivadar

Nem éri meg focicsapatot fenntartani?

Összesen 1,2 milliárd eurós (332 milliárd forint) rekordveszteséggel zárták a 2009-es évet az élvonalbeli labdarúgóklubok Európában.
2011. január 11. kedd 18:42 - HírExtra
Az európai szövetség (UEFA) főtitkára bejelentette: bár a 733 első osztályú egyesület - 4,8%-os növekedést produkálva - 11,7 milliárd eurós bevételre tett szert a vonatkozó időszakban, közben 12,9 milliárdot költött, ami a korábbi adathoz képest 9,3 százalékos emelkedés.

Az UEFA tavaly hirdette meg - éppen a tendencia megállítása érdekében - a pénzügyi fair playre vonatkozó programját, amelynek az a célja, hogy a klubokat rászorítsa a felelősségteljesebb gazdálkodásra, arra, hogy maradjanak anyagi lehetőségeiken belül és fokozatosan csökkentsék adósságukat.

Az UEFA idén júniustól figyelni fogja a játékosmozgásokat a piacon. Azokat az egyesületeket, amelyek nem tesznek eleget az új irányelvnek, a 2014/2015-ös szezontól kizárhatják a nemzetközi sorozatokból.

Ha a szabály már érvényben lenne, 11 klub nem indulhatott volna el a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását