2024. május 19. - Ivó, Milán

Pokolgép robbant a fővárosban

Pokolgép robbant csütörtökön egy bíróság épületénél a görög fővárosban, Athénban.
2010. december 30. csütörtök 09:16 - HírExtra
A robbanást megelőzően figyelmeztető telefonhívás érkezett egy újsághoz és egy kereskedelmi televízióhoz, ennek köszönhetően sikerült kiüríteni a veszélyeztetett területet - közölte egy rendőrségi forrás.

A robbanás megremegtette a környékbeli házak ablakait, autókat rongált meg és sűrű füstöt árasztott, ami városszerte jól látható volt.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta magára a támadás elkövetését. Áldozatokról sincs értesülés. Rendőrségi források arról számoltak be, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a robbanószerkezetet egy parkoló motorkerékpáron helyezték el.

Egy környékbeli kereskedő az Alter kereskedelmi tévé műsorában elmondta, hogy nagy robbanást hallott. Mintegy száz méterre volt a robbanás központjától, boltjában minden leesett a polcokról.

Görögországi szélsőséges csoportok gyakran követnek el robbantásos merényleteket, rendszerint a rendőrség, diplomáciai képviseletek, középületek és üzleti irodák ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását