2024. május 4. - Mónika, Flórián

Dél-Korea nem nyugszik

Dél-Korea nem egészen egy óráig tartó hadgyakorlatot tartott a két Koreát elválasztó tűzszüneti vonal közelében csütörtökön - jelentették helyszínen tartózkodó tudósítók.
2010. december 23. csütörtök 11:16 - HírExtra
A manőver az idei év legjelentősebb légi és szárazföldi hadgyakorlata volt, amelyet megszemlélt Ri Mjong Bak elnök is, aki leszögezte: a dél-koreai hadsereg könyörtelen ellentámadással válaszol, ha az Észak ismét az egy hónappal ezelőttihez hasonló agressziót hajt végre. Az északi tüzérség napra pontosan egy hónapja ágyúzta a két Korea vitatott tengeri határa közelében lévő Jonpjong szigetet. A támadásban két dél-koreai katona és két építőmunkás meghalt. Dél-Korea válaszul ugyancsak ágyúzta Észak-Korea területét.

Az 1950-53-es koreai háború óta ez volt a legsúlyosabb összetűzés a két ország között.

A csütörtöki hadgyakorlaton 800 katona, 30 harckocsi, hét helikopter, hat harci gép vett részt, és bevetettek páncéltörő rakétákat, valamint aknavetőket is a tűzszüneti vonaltól mintegy harminc kilométerre délre lévő Pocson várost övező dombvidékes terepen. A szöuli védelmi minisztérium eredményesnek minősítette a gyakorlatot.

A KCNA észak-koreai hivatalos hírügynökség jelentése szerint Dél-Korea az Koreai Népi Demokratikus Köztársaság megszállására készül, és ennek előkészítésére tartotta meg a hadgyakorlatot.

Dél-Korea szerdán keleti partjai előtt négynapos haditengerészeti gyakorlatot kezdett hat hajó és harci gépek részvételével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását