2024. május 14. - Bonifác

Antifasisztákkal csaptak össze a rendőrök

A spanyol rendőrség szerda délben azt közölte, hogy négy embert letartóztatott, amikor többször összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel kedd este és éjszaka Grenada városában. A félezer antifasiszta tüntető egy megemlékezés résztvevői ellen akart vonulni, a
2007. november 21. szerda 16:01 - Hírextra
A rendőrség nem engedélyezte az antifasiszta fiatalok ellen-demonstrációját, így amikor mégis megjelent körülbelül 500 ember, a rendfenntartók feloszlatták tüntetésüket. Ez egész éjszaka tartott, mert a fiatalok 30-50 fős csoportokra oszolva újból és újból a rendőrökre támadtak, köveket és palackokat hajigálva. Eközben autókat borítottak fel és üzletek kirakatait zúzták be.

Az összecsapásokban "többen" megsebesültek, köztük két rendőr, mondta szerdán a helyi rendfenntartók szóvivője.

Az antifasiszták és neonácik közötti verekedések egyikén, november 11-én, egy 16 éves fiút agyonvertek és ez jelentősen fokozta a feszültséget Spanyolországban, Franco halála évfordulójának közeledtével. A hétvégén Madridban tartott, Franco-párti nagygyűlések ugyanakkor incidensek nélkül zajlottak le.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását