2024. május 3. - Tímea, Irma

Lemondott a polgármester

Lemondott tisztéről a felgyői polgármester, a községet 22 éve irányító Ábel István nem értett egyet azzal, hogy a testület tiszteletdíjat szavazott meg saját tagjainak; a posztot függetlenként elnyert polgármester a hivatalt szerdán adja át az alpolgármesternek - írta keddi számában a Délmagyarország.
2010. december 21. kedd 09:38 - HírExtra
A napilap cikke felidézte, hogy a település vezetője a legutóbbi testületi ülésen történtek miatt hozta meg döntését. Mint nyilatkozta: két olyan javaslatot is elfogadott a testület, amelyeket ugyan tudomásul vett, de azokkal nem értett egyet. Az egyikkel tiszteletdíjat szavaztak meg az alpolgármesternek, a másikkal pedig saját maguknak is.

E határozatokkal annyira nem tudott azonosulni, hogy az ülés vezetését azonnal átadta Szabóné Berkes Etelka alpolgármesternek, s lemondott polgármesteri tisztségéről. Ábel István, aki az októberi helyhatósági választáson 172 voksot kapott, 30 szavazattal előzte meg a másodikként befutó Horváth Lajost.

Ábel István azt mondta a lapnak, hogy az alpolgármestert is sarokba szorította a testület, hiszen Szabóné Berkes Etelka sem akart tiszteletdíjat felvenni a munkájáért. A távozó polgármester szerdán adja át a hivatal ügyeit helyettesének, a helyi választási bizottság azután dönthet az új, időközi választás kiírásáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását