2024. május 17. - Paszkál

LMP: újjá alapítanák a Költsévetési Tanácsot

Az LMP vállalja, hogy lehetőségeihez mérten hozzájárul majd a Költségvetési Tanács valamilyen formában történő újraalapításához - közölte Scheiring Gábor.
2010. december 20. hétfő 17:32 - HírExtra
Az LMP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője közleményében úgy fogalmaz, hogy egy egészségügyi törvényjavaslathoz frissen benyújtott módosító indítvánnyal "a Fidesz a rá jellemző módon zárja le az őszi ülésszak egyik legszégyenletesebb politikai színjátékát".

Szavai szerint, annak érdekében, hogy a közpénzügyek független őreként működő intézmény már idén abbahagyja a "kormány számára kellemetlen" tényfeltáró és elemző munkát, a Fidesz most kimondaná, hogy a testület köztársasági elnök által jelölt tagjának megbízatása már 2010. december 31-én lejár.

Scheiring Gábor szerint a módszer kisstílű, a sietség abszurd és elfogadhatatlan. Hozzáteszi, a Munka törvénykönyvének módosításával a Fidesznek már sikerült elérnie, hogy ne kelljen csoportos leépítést alkalmazni a tanácsnál, mert így tud a kormány a legkényelmesebben "megszabadulni a kellemetlenkedő szakemberektől".

Leszögezi, hogy az LMP szerint viszont a megszűnő Költségvetési Tanács hivatalához hasonló szakmai műhelyre elemi szüksége van a kormányt ellenőrző Országgyűlésnek és minden közügyek iránt érdeklődő állampolgárnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását