2024. április 25. - Márk

Emelkedik a buszjegy ára

Kecskeméten január 1-jétől 4,5 százalékkal emelkedik az autóbuszjegy ára.
2010. december 20. hétfő 19:20 - HírExtra
A teljes árú vonaljegy elővételben 220 forint, míg buszon váltva 300 forint lesz. A bérletek árai is hasonló mértékben emelkednek: az egyvonalas havi bérlet ára 4850 forint, míg az egyvonalas tanuló- és nyugdíjas havi bérlet ára 2065 forint lesz.

Az áremelésről döntő múlt heti közgyűlés a helyi autóbusz-közlekedést biztosító Kunság Volán áremelési javaslatai közül a legkisebb díjemelést fogadta el.

Az önkormányzat 2011-ben 270 millió forint támogatást ad a vállalatnak, ebből 193 millió forint saját forrás, 77 millió forint központi normatív támogatás.

A közgyűlési előterjesztés arról ad tájékoztatást, hogy a Kunság Volán új jegytípusok bevezetését tervezi 2011. április 1-től. Az elképzelések szerint lesz gyermekjegy a 6-14 éves korosztály számára, ez a vonaljegy felébe kerül majd.

Gyűjtőjegy bevezetését is tervezik: 9 vonaljegy árának megfelelő értékért 10 jegyet kap az utas. Bevezetnék a családi jegyet is, ezt az elképzelések szerint elsősorban a város kulturális eseményeit, turisztikai rendezvényeit látogató utasok használnák. A bevásárlójegy neve kedvezményes vonaljegyre változik, ezt a jegyet nemcsak délelőtt, hanem este 20 óra után is használni lehetne.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását