2024. április 19. - Emma

Új utakon a kokain

A dél-amerikai kábítószer-kereskedők által terjesztett kokain útja újabban a Nyugat-Afrikában fekvő Ghánába vezet - derül ki a The Guardian című brit lapban legutóbb közölt, a WikiLeaks által kiszivárogtatott titkos amerikai diplomáciai iratokból.
2010. december 15. szerda 13:39 - HírExtra
A The Guardian által közölt titkos iratok szerint a jelenségért az accrai vezetés is felelőssé tehető azért, hogy az ország területén sorra épülő, több százezer dollárt érő házak tulajdonosaitól nem kéri számon vagyonuk eredetét. Az Egyesült Államok accrai nagykövete tavaly arról beszélt, hogy a ghánai hatóságok alig tesznek erőfeszítéseket a drogkereskedelem visszaszorítására.

"Hogy lehetséges az, hogy mondjuk egy nigériai tengerparti területeket vásárol anélkül, hogy a hatóság megkérdezné tőle, mégis milyen pénzből teszi ezt." - fakadt ki Yaw Akrasi Sarpong, a ghánai kábítószer-ellenőrzési tanács főtitkára egy külföldi diplomatákkal tartott megbeszélésen.

Sarpong emellett megvetéssel nyilatkozott az előző kormányról, amely köztudottan kábítószer-kereskedelemből befolyó pénzek felett is rendelkezett. A főtitkár szerint a rendőrök az alacsony fizetés miatt nem is motiváltak a drog terjesztésének megfékezésében. Mint mondta, a hazai repülőtereken rendszeresen előfordul az, hogy a személyzet kokaint árusít azoknak az utasoknak, akik már átkeltek a biztonsági kapun.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását