2024. március 29. - Auguszta

Rogán elvonná a támogatást

Rogán Antal (Fidesz) olyan kapcsolódó módosító indítvány nyújtott be kedden a jövő évi költségvetéshez, amely elvonná a büdzsé tervezetében eredetileg a közmédiumok működésére betervezett mintegy 29 milliárd forintot.
2010. december 15. szerda 07:14 - HírExtra
Az összeg a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alaphoz kerülne.A kapcsolódó módosító indítvány indoklása szerint ez a "médiafinanszírozás terén megvalósult finanszírozási átalakulás lekövetését szolgálja".

A jövő évi büdzsé tervezetében az szerepel: az Országgyűlés a Magyar Rádió Zrt. műsorterjesztési költségeire 6,101 milliárdot, a Magyar Televízió Zrt. műsorterjesztési költségeire 8,163 milliárdot, a Duna Televízió Zrt. műsorterjesztési költségeire 2,195 milliárdot, a Közszolgálati Közalapítványra 9,122 milliárdot, a Magyar Távirati Iroda Zrt. közszolgálati feladataira 2,58 milliárdot, a határon túli magyar sajtó hírellátása pedig 80 millió forintot szánna.

A kapcsolódó módosító indítvány ezeket az összegeket vonná el, és helyezné át a közszolgálati médiaszolgáltatás támogatásara a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alaphoz.
A büdzséhez érkezett kapcsolódó módosító indítványokról a jövő héten szavaz a parlament.
Az Országgyűlés december 6-án fogadta el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa jövő évi költségvetéséről szóló törvényt, amelyben az alap büdzséjét 63,1 milliárd forintban határozták meg.

Arról, hogy a közszolgálati médiumok mennyi pénzt kapnak, vagyis a közszolgálati médiaszolgáltatók finanszírozására rendelkezésére álló összeg elosztásáról a Közszolgálati Költségvetési Tanács dönt. Ezt a parlament előtt lévő, az Országgyűléshez november végén benyújtott, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló médiatörvény-javaslat tartalmazza.

A javaslat szerint a testület minden év szeptember 30-ig határoz a következő évben a közszolgálati médiaszolgáltatók műsorszámaira, közszolgálati feladatainak ellátására rendelkezésre álló források elosztásáról.

A tanács tagjai: a közszolgálati médiaszolgáltatók vezérigazgatói, az alap vezérigazgatója és az Állami Számvevőszék elnöke által - a Számvevőszék vezető állású tisztségviselői közül - esetileg delegált két tag.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását