2022. december 4. - Borbála, Barbara

Nem lesz BKV sztrájk

Elhárult a sztrájkveszély a BKV-nál, miután megérkezett a közlekedési céghez a korábban ígért 7,5 milliárd forintos támogatás, amiből a dolgozók januári bérét és juttatásait is ki tudják fizetni.
2010. december 15. szerda 10:38 - HírExtra
Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke elmondta: megszületett a megállapodás a cégvezetés és a szakszervezetek között. A BKV finanszírozása ugyan továbbra sem megoldott, de emiatt a munkavállalók bére, juttatása nem sérül.

Hozzátette: riogatásnak tartják a munkavállalókat érintő azon híreket, amelyek a bérek és az egyéb juttatások kifizetését veszélyeztették volna.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke azt mondta, hogy megegyeztek a bérkeret felosztásáról és az időarányosan megspórolt bértömeg kiutalásáról is. Ezt a pénzt a dolgozók hóközi kifizetéssel még karácsony előtt megkapják.

Korábban egyes BKV-szakszervezetek a sztrájkot is kilátásba helyezték, mert a BKV egy egyeztetésen azt közölte a szakszervezetekkel, hogy nincs forrás az időarányosan megspórolt bérek kifizetésére, és a januári bérek is veszélyben vannak, mert nem kapták meg időben a kormány korábban ígért támogatását.

A Demszky-Bajnai szerződésben vállalt 5 milliárdos hitelgarancia, valamint a 7,5 milliárd forint készpénz december 3-án érkezett meg a BKV-hoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását