2024. április 25. - Márk

Szócska: többletpénzhez jutnak a háziorvosi praxisok

Többletpénzhez, 1 milliárd 730 millió forinthoz jutnak az alapellátó praxisok és a hajléktalanok ellátását biztosító szolgálatok - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
2010. december 8. szerda 16:18 - HírExtra
Szócska Miklós a részleteket ismertetve elmondta, hogy 200 ezer forintot kapnak praxisonként a háziorvosi ellátásban területi ellátási kötelezettséggel rendelkező felnőtt, gyermek és vegyes praxisok. Ezen összegen felül további 200 ezer forintot kapnak a háziorvosi sürgősségi ellátást biztosító központi ügyeletek.

A fogászati alapellátást nyújtók közül a heti 30 órás rendelési idejű praxisok 150 ezer forint különdíjazásban részesülnek - mondta el az államtitkár.

Szintén pluszforráshoz jutnak azok a hajléktalanok ellátását biztosító szolgálatok és centrumok, amelyek heti 168 órában működnek. Ezek az ellátók külön-külön 1,5 millió forintban részesülnek majd.

A pluszpénzt a tárca reményei szerint az év vége előtt megkapják a szóban forgó betegellátók.
Kérdésre Szócska Miklós elmondta, a pluszpénz kifizetését részben a gyógyszerforgalmazói befizetések többlete tette lehetővé.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását