2024. május 4. - Mónika, Flórián

Indiában előírják a jógaórát

Kötelező jógaórákat javasol az indiai általános iskolákban egy képviselő, aki szerint a jóga fegyelemre tanítaná a gyerekeket, megőrzi fizikai állapotukat, és abban is segítene, hogy a tanulók levezessék a többek között a túlzott számítógép-használatból adódó stresszt.
2010. december 8. szerda 21:35 - HírExtra
A javaslattevő képviselőt egy közelmúltban Kínában tett látogatása ihlette arra, hogy kezdeményezze a jóga kötelezővé tételét India 217 ezer iskolájában. "Kínában azt láttuk, hogy nagy fegyelemmel gyakorolták a tai csit, és azt gondoltam, mi adtuk a világnak a jógát, Indiában mégis hanyagolják" - mondta Szatpal Maharadzs politikus.

A jóga - amelynek jelentése egyesülés, befogadás - ötezer éves múltra tekint vissza. A gyakorlatok fizikai- és légzéstechnikákon alapulnak, ezeket meditációval ötvözik.

"A nyugati betegségek - mint a stressz - megérkeztek Indiába. A fiatal kortól gyakorolt jóga azonban segíthet e betegségek legyőzésében. Ezért bátorítom, hogy kerüljön be az iskolákba" - fogalmazott a Kongresszus Párt képviselője. A javaslat azonban könnyen elbukhat az Indiában élő muzulmánok ellenállásán, mivel a jóga hindu eredetű.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását