2022. augusztus 8. - László

Tarlós nem érti hol késik a támogatás

A BKV még nem kapta meg a kormány által megígért mintegy 12,5 milliárd forintos támogatást - közölte a főpolgármester szerdán a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.
2010. december 1. szerda 10:34 - HírExtra
Tarlós István érthetetlennek nevezte, hogy a két és fél hete hozott kormánydöntés ellenére nem érkezett meg a pénz a fővároshoz, illetve a közlekedési vállalathoz.

A főpolgármester úgy fogalmazott: nem tudja eldönteni, hogy "képességbeli problémák vannak ebben a minisztériumban, a miniszterelnök úrra haragszanak, vagy rám haragszanak, vagy Budapestre, egyszerűen érthetetlen (...) nem tudom mire várnak".

Azt kérte ugyanakkor, ne riogassák a BKV-dolgozókat, mert meg fogják kapni a bérüket.
Elmondta, a BKV "szörnyű helyzetben van"; hiányzik körülbelül 800 milliárd forint. Mint fogalmazott, ezt a helyzetet nem lehet "lokális ötletekkel" megoldani, "nincs az a zseni, aki a főváros jelenlegi mozgásterében erre a szituációra megoldást tudjon adni".

Ebben az állam vagy segít, vagy pedig az ígéreteinkkel együtt - legalábbis rövid távon - kudarcot fogunk vallani - fűzte hozzá a főpolgármester.

Tarlós Istvánt a műsorban a délelőtt bemutatandó új könyvéről is kérdezték. A főpolgármester arról beszélt: a könyvben szokatlan őszinteséggel szólal meg, mint mondta: "magamat adom". Jelezte azt is, a hozzá közel állók, a családja nem is értette, "miért tárulkozik ki", miért "adja ki magát" ilyen ennyire.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását