2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nagyobb forgalma lesz a kiskereskedőknek?

Tavaly csak 11 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom decemberben egy átlagos hónaphoz képest, az idén azonban ennél nagyobb növekedés várható - áll a GfK Hungária Piackutató Intézet felmérését tartalmazó közleményben.
2010. december 1. szerda 15:27 - HírExtra
Míg 2004 és 2006 között decemberben 25 százalékkal nőtt meg a forgalom egy átlagos hónaphoz viszonyítva, addig 2007-ben ez a szám 20 százalék, 2008-ban 16 százalék, míg tavaly már csak 11 százalék volt - áll a közleményben. A hipermarketek látogatottsága is megemelkedik decemberben. Míg egy-egy évközi hónapban a magyar háztartások tagjainak 50-60 százaléka látogat el valamilyen hipermarket áruházba, addig decemberben ez az arány a 70 százalékot közelíti.

A hagyományos kisboltok esetében ilyen mértékű vevőkör bővülés nem figyelhető meg.

A karácsonyi (november-december) időszakban 2005-2007 között átlagosan 40 százalékkal magasabb forgalmat mértek a kereskedők a ruházati piacon, az egész évre jellemző kéthavi átlaghoz képest. Ezt követően - 2008 utolsó két hónapjában, amikor már érezhető volt a válság - már csak 30 százalék volt ez a többletforgalom.

Tavaly, a korábban kezdett akcióknak köszönhetően, a november-decemberi forgalom már újra többletet hozott, azonban a szezonális ruhaforgalom 37 százaléka akcióban fogyott el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását