2024. április 27. - Zita

MSZP: plusz 86 milliárd forint kellene

Az MSZP szerint leglább 86 milliárd forint pluszforrást kellene átcsoportosítani a jövő évi költségvetésben az önkormányzatok számára - működési és fejlesztési célokra - ahhoz, hogy reálértéken ugyannyi pénzt kapjon ez a szféra, mint idén.
2010. december 1. szerda 12:53 - HírExtra
Tóth József szocialista országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: számításaik szerint az önkormányzatok 2011-ban hat százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhatnak majd. Az angyalföldi polgármester úgy fogalmazott: nem optimista az átcsoportosítást tartalmazó módosító javaslataik tekintetében, mert szerinte ezek támogatása egyedi alkukban dől el.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormányzat olyan területekről von el forrást jövőre, amelyek közvetlenül érintik az embereket. Példaként a szociális ágazat 33 milliárd forintos forráscsökkentését emelte ki. Hozzátette: önkritikusan is fogalmaz, amikor sérelmezi, hogy a dologi kiadásokra fordítható összeg egy évtizede nem emelkedett.

Tóth József tájékoztatása szerint az MSZP a működési költségeknél a többi közt 21 milliárd forinttal növelné a közfoglalkoztatásra fordítható összeget, hárommilliárdot adna a tűzoltók túlóradíjára, ötmilliárddal többet kapnának az önkormányzatok lakásrezsi és lakástámogatásokra, húsz százalékkal emelné az ápolási díjat, 9,6 milliárd forinttal többet adna szociális juttatásokra.

Véleménye szerint a panelprogram pártpolitikától függetlenül sikeres volt. Megjegyezte: a program nemzeti volt, mert többségében magyar kis- és közepes vállalkozások végezték a munkákat.
Az MSZP még útfelújítási pályázati forrásokra is több pénzt adna, ötmilliárdot különítene el térfigyelő kamerákra, 4,4 milliárdot fordítana a bölcsődei, iskolai és óvodai infrastruktúra fejlesztésre, valamint plusz húszmilliárdot juttatna a panelprogramra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását