2024. május 18. - Erik, Alexandra

900 millió a somogyi kórházaknak

Csaknem 900 millió forinthoz jutnak napokon belül a somogyi kórházak, az összeg több mint felét a legnagyobb betegforgalmú, s egyúttal legnagyobb - mintegy egymilliárd forint - adósságú Kaposi Mór Oktató Kórház kapja.
2010. november 27. szombat 11:30 - HírExtra
A pénzt a lejárt adósságok kiegyenlítésére kell költeni, vagyis minden forint a "végtelenül türelmes" beszállítókhoz kerül - olvasható a napilapban. A kaposvári kórház stratégiai főigazgató-helyettese, Moizs Mariann pénteken még nem tudott válaszolni az újságnak arra a kérdésére, hogy pontosan mire lesz elegendő és milyen hatással lesz a várólistákra az 556 millió forintos év végi konszolidációs támogatás.

Korábban közölte: november elején a teljes működésre kiterjedő takarékossági intézkedést vezettek be. Varga Ferenc, a siófoki kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség előző elnöke a lap kérdésére úgy fogalmazott: a várólisták gondját nem oldja meg a mostani pluszforrás, ezt csak a teljesítménykorlátozás feloldása, vagy többletteljesítmény-finanszírozása érné el. Úgy vélekedett: a megoldás a kórházügy strukturális átalakítása lenne, mert a rendszer a jelenlegi formájában fenntarthatatlan.

Kovács Róbert, a nagyatádi kórházat üzemeltető Medical Investments cégcsoport vezérigazgatója a lapnak azt mondta: elégedett, mert "ez volt az első alkalom, amikor valóban megpróbálták objektív mérce alapján elosztani a kereteket". Közölte: bár a most kapott pluszforrásnak akár a dupláját is el tudnák költeni, a pénz a lejárt tartozásuk jelentős részére elegendő lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását