2024. május 10. - Ármin, Pálma

Decemberben jobban vigyázzunk a részeg sofőrökkel

Talán az ünnepekkel együtt járó puncskóstolgatás az oka, de egy biztos: decemberben okozzák a legtöbb balesetet az utakon az ittas vezetők Ausztriában.
2010. november 22. hétfő 17:21 - HírExtra
Decemberben és novemberben minden tizenkettedik közlekedési balesetet alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetők okoznak - közölte a VCÖ (Osztrák Közlekedési Klub) hétfőn.
2009 decemberében a balesetek 7,9 százaléka ittas vezetés következménye volt, míg éves átlagban csupán 6,6 százalék vezethető vissza az alkoholfogyasztásra. A második legmagasabb arányt (7,6 százalékos) novemberben mérték.

Martin Blum, a VCÖ munkatársa szerint 0,5 ezrelékes véralkoholszint mellett a duplájára növekszik a baleset okozásának kockázata, 0,8 ezreléknél pedig a négyszeresére. Ez a szint hamar elérhető a karácsonyi ünnepek egyik kedvelt italának, a puncsnak a fogyasztásával, amelynek alkoholtartalma 12-15 százalékos, az alkohol hatását viszont jelentősen meggyorsítja a magas cukortartalom.

Az idei év első kilenc hónapjában az ittas vezetők által okozott közúti balesetek száma tíz százalékkal visszaesett. A szeptember végéig történt összesen 1552 balesetben 2068-an sérültek meg és huszonöten haltak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását