2024. május 14. - Bonifác

A pénzbüntetést börtönre váltná a nyugdíjas

Pintér Sándor belügyminiszternek fogalmaz levelet egy somogyi rokkantnyugdíjas, aki nem tudja kifizetni a tiltott helyen való parkolás miatt kiszabott 30 ezer forint büntetését, és inkább börtönbe vonulna, hogy a közlekedési szabálysértésért kivetett bírságot átváltsa.
2010. november 22. hétfő 10:04 - HírExtra
A lap beszámolója szerint a panaszosnak az egyik környező településről a kaposvári kórházba kellett mennie. Leparkolt, s csak később, a szélvédőn hagyott értesítőből tudta meg, hogy tilos helyen állt meg. Fellebbezett, ám kiderült, hogy a közigazgatási bírságot nem lehet átváltani szabadságvesztésre.

Elismerik, hogy hibáztak - mondta a férfi ugyancsak nyugdíjas párja a lapnak, hozzátéve: "a baj csak az, hogy a vétség és a büntetés nincs arányban sem egymással, sem a magyar átlagjövedelmekkel".

A család havonta több tízezer forintot költ gyógyszerre, a nyugdíjból a 30 ezres büntetést csak egyféleképp tudnák kigazdálkodni, ha nem veszik meg a gyógyszereket - olvasható a napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását