2024. március 29. - Auguszta

A bizottság támogatta Lázár módosításait

Az alkotmányügyi bizottság kedd reggeli ülésén támogatta Lázár János zárószavazás előtti módosító indítványait az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény megváltoztatásához és a különadóról szóló törvényhez.
2010. november 16. kedd 10:56 - HírExtra
A fenti három javaslat eredeti formájához képest jelentős módosításon ment át a múlt héten; az, hogy négy, zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be hozzájuk Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, a parlamenti honlapon szereplő tájékoztatásból derült ki keddenen reggel.

A politikus az alkotmány és az Alkotmánybíróságról (Ab) szóló törvény módosítását úgy változtatná meg, hogy egy új passzussal azt is kimondaná: az Ab a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről, illetékekről és járulékokról, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvényeket csak akkor vizsgálhatja felül, ha az erre irányuló indítvány az alkotmányellenesség okaként kizárólag a korábban már felsorolt alapjogok sérelmét jelöli meg, és nem tartalmaz egyéb okot.

Több ponton módosítaná a különadó szabályait is: például beemelné a javaslatba, hogy a törvény hatálybalépését megelőzően elhunyt magánszemély különadójának megfizetésére az örökös nem kötelezhető. Az alkotmányügyi bizottságban ez utóbbi javaslatot mindenki támogatta, a többit azonban csak a kormánypártok és a kabinet képviselője.
A Ház kedden tartja a végszavazást az érintett törvényjavaslatokról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását